Parcul Național Retezat ascunde multe comori, iar printre acestea se află și mica stațiune Râușor situată la mai bine de 1.200 de metri altitudine. Turiștii ajunși în mica stațiune descoperă că au nevoie de zile întregi pentru a vizita întreaga zonă.
La doar câteva minute de mers cu mașina sau la o jumătate de oră de mers pe jos este Cetatea Colț, de unde se deschide ampla imagine a întregului Retezat. Cetatea își datorează renumele în special lui Jules Verne, căruia i-a inspirat romanul „Castelul din Carpați”, scrie digi24.ro
Nu departe de Râușor sunt și biserica de piatră de la Densuș, cel mai vechi lăcaș de cult din piatră din România, sau Sarmisegetuza Ulpia Traiana, capitala ridicată de împăratul Traian după cucerirea Daciei conduse de Decebal. Și asta nu e tot.
Stațiunea Râușor este punct de plecare și spre diferite trasee montane. De aici, împătimiții de munte pot urca pe jos spre cabana Pietrele, spre Vârful Retezat sau spre Vârful Peleaga, durata traseelor fiind estimată între 2 și 8 ore. Odată ajunși la finalul traseelor, turiștii fie pot să campeze acolo, fie se întorc în stațiune.
În sezonul rece, iubitorii sporturilor de iarnă au trei pârtii omologate, cu instalație de teleschi și nocturnă. E loc și pentru schiori, dar și pentru micuții care vor să se dea cu sania. În mijlocul pădurii, un parc de aventuri este deschis pentru vizitatori tot timpul anului.
„Este un complex de ateliere de diferite forme, diferite modele, pe care se pot încerca aptitudinile fizice Cireașa de pe tort a atelierului pentru curajoși este o tiroliană de 60 de metri lungime, care îi umple de încântare și pe copii, dar deopotrivă și pe adulți”, spune Gabriel Miklos de la Salvamont Râușor.
Vezi aici Video:
Stațiunea Râușor este la mai puțin de 30 de km de orașul Hațeg, unde se poate ajunge pe DN 66, fie dinspre Deva, fie dinspre Petroșani. Dacă veniți dinspre Caransebeș, urmați drumul național 68.
The post (Video) Comoara ascunsă din Retezat! Cetatea Colț își datorează renumele în special lui Jules Verne, căruia i-a inspirat romanul „Castelul din Carpați” appeared first on Români Buni.